Brug for hjælp?     42 618 618
Maling og tilbehør leveret i hele Danmark

Find inspiration til farvevalg i vores flotte farvekort

Et farvekort giver dig en indikation på, hvilke farver de enkelte producenter tilbyder. Her på siden finder du farvekort fra de fleste af de producenter, vi forhandler på malgodt.dk. Desværre kan du ikke stole 100 % på, at farven i farvekortet rent faktisk ser ud, som den farve du ender med at opleve, når først malingen er tør. Det er der en række gode grunde til, som vi gennemgår nederst på siden. Her kan du også læse, hvordan du bedst får det rigtige indtryk af den farve, du har tænkt dig at anvende.

Farvekort inde

FäRG Skandinavisk Karakter - Farvekort FARVER18

Farvekort fra KEIM Exclusive 

Gjøco gulv farvekatalog

kalkmaling farvekatalog fra Gjøco

Farvekatalog indendørs fra Gjøco

Farvekatalog indendørs fra Gjøco

Farvekatalog indendørs fra Gjøco

Farvekatalog indendørs fra Gjøco


 

Farvekort ude

.
.

 

Gjøco Terrassebeis - se farvekataloget
Udendørs farvekatalog fra Gjøco
.
.

 

Andre farvekort

Maskinemalje og tilbehør fra Esbjerg Paints

Tre gode grunde til at bruge farvekort

·    Giver overblik over tilgængelige farver fra producenterne

·    Giver inspiration og ideer til gode farvekombinationer

·    Sammenlign nemt farveudbuddet fra forskellige producenter

Et godt, men ikke altid retvisende udgangspunkt

Uanset om du skal i gang med et større eller mindre maleprojekt, er det altid en god ide at hente et farvekort fra den eller de producenter, du overvejer at købe maling fra. Derved får du dels overblik over, hvilke farver de forskellige procenter kan tilbyde, og dels bedre mulighed for at finde de farver, der passer bedst sammen.

Samtidig kan farveudbuddet være lige præcis den udslagsgivende parameter, når du skal beslutte dig for, hvilken producent du vælger at købe maling fra. For måske har den ene af producenterne præcis den farve maling, du har i tankerne.

Derfor er det altid en god ide, at du henter farvekort til de samme typer af maling fra flere forskellige producenter. Det giver både overblik over mulighederne, og et bedre indtryk af, hvor opdateret de enkelte producenters farver er i forhold til de forskellige indretningstrends i tiden.

Men desværre kan du ikke stole 100 % på de farver, du ser i farvekortet, og så den farve du ender med at have, når først den er påført og tørret op.

Forskellen mellem et trykt og et farvekort på skærmen

Vælger du at se de enkelte farvekort på din iPad eller computer, efter du har hentet dem her på siden, skal du regne med, at den farve du ser på skærmen, er en del mørkere i virkeligheden.

Vælger du at skrive farvekortet ud, skal du være opmærksom på, at din printer arbejder i RGB-farver. Det giver et begrænset farvespektrum på farverne i udskriften. Derfor kan du ikke regne 100 % med farverne fra din printer, lige som f.eks. små urenheder i printerhovedet kan give farveforskelle på den endelige udskrift.

Den mest vellignende farve får du, hvis du får et trykt farvekort. Her anvendes der CMYK- eller Pantone-farver. Disse farveskemaer kan give et indtryk af den færdige, tørre malingsfarve, der er næsten 100 % identisk med den farve, du får.

Alligevel kan der godt være store forskellige på et trykte farvekort og den endelige farve.

Du kender først den rigtige farve, når malingen er tør

En våd farve er altid lysere end en tør. Derfor vil den maling du har købt, altid virke alt for lys i malingspanden, eller lige efter du har malet, end den farvenuance du havde i tankerne.

Vent til malingen er helt tør, før du vurderer, om du har valgt den rigtige farve til det pågældende område.

Underlaget betyder også noget for farven

For underlaget du maler på er en anden vigtig faktor, som kan have stor indflydelse på, hvordan farven opleves, når først malingen er tør.

Påføres malingen på et meget sugende underlag, vil farven oftest opleves lysere end forventet. Det samme gør sig gældende, hvis du maler oven på en eksisterende lys farve med en maling, der er en smule transparent. Maler du omvendt oven på en mørkere farve, vil den nye farve oftest opleves mørkere end du troede.

I de fleste tilfælde hjælper det dog at give overfladen flere omgange maling med den nye farve. Så skulle den gerne begynde at nærme sig den farve, du har i tankerne.

Lyset i lokalet har også betydning for farven

Lysindfaldet, samt den kunstige belysning i lokalet, kan også have stor indflydelse på, hvordan den nye farve opleves, når først malingen er helt tør.

Kommer der meget lys ind udefra, opleves farven oftest lysere, end du regnede med. Samtidig kan kraftigt kunstigt lys give samme oplevelse.

Også farvenuancen på din indendørs belysning har en kraftig indflydelse på, hvordan den nye farve opleves i virkeligheden. Har lyset et mere gulligt-orange skær, sådan som de gammeldags glødelamper havde, vil farven blive mere rødlig. Det kan give en markant ændring i farveoplevelsen, når du går fra dagslys og til kunstig belysning.

Anvender du moderne LED-pærer med såkaldt kold belysning, vil den nye farve bliver mere blålig, end du havde forventet. Til gengæld bliver overgangen fra dagslys til kunstig belysning mindre synlig.

Tag hensyn til de øvrige farver i lokalet

De øvrige farver i lokalet har også indflydelse på, hvordan den nye farve opleves. Er der lyse farver på de flader, der grænser op til den nye farve, vil den virke meget kraftigere og lysere i det, end du måske havde regnet med. Tilsvarende vil mørke farver dæmpe og gøre den nye farve mørkere end du forventede.

Derfor kan det være svært at få nøjagtig den farveoplevelse ud af en farveprøve i et farvekort, som du kommer til at opleve, når først farven er malet og tør.

Den bedste måde at få finde den rigtige farve på

Som du kan se, kan det være svært at vælge den helt rigtige farve ud fra et farvekort alene. Derfor anbefaler vi altid, at du kun bruger farvekort til din indledende undersøgelse af, hvilken farve du ønsker dig.

Før du foretager dit endelige valg af farve, bør du altid købe en af vores farveprøver. Dem kan du male op på det sted, hvor de skal bruges. Så kan du nemmere se, hvordan de tager sig ud i virkeligheden.

Du kan købe farveprøver på de fleste af vores malinger. De sælges i bøtter på 0,5 liter. Kan du ikke finde en farveprøve på den maling, du er interesseret i? Så kontakt vores kundeservice enten via chatten her på siden, pr. mail eller på telefon. Eller besøg en af vores butikker i Rødovre eller Aarhus C.