Når du skal male i badeværelset, skal du vælge maling efter, hvorvidt er er risiko for, at den malede overflade kan komme i direkte kontakt med vand. Se vores udvalg af maling til badeværelset, og læs mere om, hvordan du vælger den rigtige maling til opgaven. Bestil maling til badeværelset med mulighed for afhentning allerede i dag!
Fås i flere størrelser, f.eks. 0,9 liter til
219 DKK
(Vejl. pris: 303 DKK, Spar 84 DKK - *alle priser er inkl. moms)
502 DKK
(Vejl. pris: 558 DKK - Spar 55.80 kr )
931 DKK
(Vejl. pris: 1,108 DKK - Spar 177.33 kr )
10 liter til
1,699 DKK
(Vejl. pris: 2499 DKK, Spar 800 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
299 DKK
(Vejl. pris: 446 DKK, Spar 147 DKK - *alle priser er inkl. moms)
Skal du have frisket farverne op i badeværelset eller male et helt nyt badeværelse, kan du klare dig med almindelig loft- og vægmaling til det meste af badeværelset. Kun der, hvor der er risiko for, at den malede overflade kan komme direkte i kontakt med vand, skal du sørge for at vælge en særlig vådrumsmaling.
Ifølge bygningsreglementet skal du opdele dit badeværelse i vådzoner og fugtige zoner. Vådzonerne er de områder, hvor vægge og gulv kan komme i direkte kontakt med vand. Her skal der etableres vådrumssikring og anvendes særlig vådrumsmaling, der beskytter væggen effektivt mod fugt. Fugtzonen omfatter resten af badeværelset.
Vådzonen er hele gulvet i badeværelset, samt 10 cm op ad væggen hele vejen rundt i badeværelset. Disse områder skal fugtsikres. Derved undgår du, at væggen og gulvet tager skade, hvis gulvafløbet bliver stoppet, eller vandet løber over.
Derudover omfatter vådzonen hele den del af væggen, der befinder sig inde i brusenichen, samt en halv meter over, en halv meter på hver siden og hele væggen under håndvasken og/eller badekarret.
I vådzonen er det ekstremt vigtigt, at du får etableret god vådrumssikring med en kraftig vådrumsmembran, samt grundet væggene med en vådrumsgrunder. Samtidig skal du vælge en decideret vådrumsmaling til de dele af vådzonen, der stort set dagligt er i direkte kontakt med vand. Det vil primært sige væggene i brusekabinen, samt væggen bag håndvasken og/eller badekarret.
Den lille kant vådzone rundt langs gulvet, vil oftest være dækket af fliser. Når de ikke samtlige 10 cm op på væggen, kan du sagtens vælge en almindelig maling til den del af vådzonen, så længe du sørger for vådrumssikring og grunding med vådrumsgrunder. Forhåbentlig går der lang tid mellem, at der opstår oversvømmelser i badeværelset.
Den fugtige zone er i praksis den del af badeværelset, der ikke er vådzone. Det kaldes sådan, fordi væggene kan blive fugtige af den vanddamp der opstår, f.eks. når du går i bad. Her kan du sagtens klare dig med en almindelig vægmaling til væggene, hvis du sørger for god udluftning i badeværelset. Kniber det med ordentlig udluftning, kan du eventuelt vælge at grunde væggen med en vådrumsgrunder, samt vælge en maling med en glansværdi på 7 eller derover. Den er mere vandafvisende end almindelige vægmalinger, samtidig med at den er nemmere at tørre af og gøre rent.
Så generelt er det altid en god ide at vælge en vægmaling med en lidt højere glansværdi end normalt, fordi rengøringen bliver nemmere, og fugten får sværere ved at give problemer på væggene.
Til loftet i badeværelset kan du sagtens anvende en almindelig loftmaling. Men vær opmærksom på mørke pletter langs kanterne af loftet og over brusekabinen. De er tegn på, at der er ved at opstå mug eller skimmelsvamp. Det betyder, at udluftningen i badeværelset ikke er god nok.
Opstår der mug- og skimmelpletter, bør du derfor sørge for bedre udluftning, når du går i bad. Pletterne kan forholdsvis let fjernes med Klorin eller Rodalon, der kan købes i de fleste dagligvarebutikker.
Når du skal male væggen i badeværelset, skal du gå frem efter samme fremgangsmåde som med alle andre vægge. Dog er det især vigtigt, at du er ekstra opmærksom på den del af væggen, der ligger i vådzonen.
Start med at gå væggen igennem for løs maling, løst puds og alle former for huller og andre skader. Er væggen i vådrumszonen beskadiget, eller skal du have lukket gamle borehuller, er det vigtigt, at du får reetableret vådrumsmembranen på det beskadigede sted, før du maler. Spartel skaden op med vådrumsspartel og påfør vådrumsmembranen.
Når de beskadigede steder er tørret op, påfører du vådrumsgrunder i hele vådzonen. Derefter maler du med vådrumsmaling. Køb eventuelt den særlige Vådrum basic pakke med afrensningsmiddel og vådrumsmaling til en ekstra god pris.
Væggen i resten af badeværelset gennemgås på samme måde, repareres med almindelig spartelmasse og grundes med almindelig grunder. Når væggen er tørret op, males den med en almindelig maling med glans 7 eller derover. Jo højere glansværdi, jo mere vandafvisende og rengøringsvenlig er malingen.
Bestiller du din væg- og vådrumsmaling til badeværelset i dag hos malgodt.dk, kan du gå i gang med dit maleprojekt i løbet af 2-5 hverdage. Skal det gå hurtigere, kan du eventuelt hente malingen direkte i vores butikker i henholdsvis Aarhus og Rødovre.
Du har også mulighed for at hente Beck & Jørgensen-produkter købt hos Malgodt.dk på et af Beck & Jørgensens 18 lagre fordelt lokalt over hele landet.
Husk i øvrigt, at vi giver 90 dages returret på alle uåbnede produkter, ligesom vi har 100 % tilfredshedsgaranti på alle Beck & Jørgensen-produkter.