Brug for hjælp?     42 618 618

Indret med farver. Et kig indenfor hos @juliewp

Det at påbegynde et gør-det-selv malerprojekt kan virke uoverskueligt, men det behøver slet ikke være så svært. Ofte kræver det blot en smule research og viljen til at komme i gang. Julie, også kendt som @juliewp eller co-founderen af @anotherstudio, har været i gang med flere gør-det-selv malerprojekter med både Gjøco Kalkmaling og LADY Minerals Revive. Følger man Julie på instagram, så er der massevis af gode ideer og inspiration at hente - og hendes flotte lejlighed oser af jordnære og sanselige farver. Vi har luret lidt indenfor hos Julie, og har spurgt Julie om nogle af de ting, som mange måske går og overvejer, hvis de selv går og overvejer at indrette med farver.   

Raw Canvas

Farve: Raw Canvas hos @juliewp
Malet med Lady Minerals Revive

Raw Canvas

Farve: Raw Canvas hos @juliewp
Malet med Lady Minerals Revive

Når du først har malet én væg, så vil du have flere!

Sådan havde Julie det i hvert fald, for efter at have malet ét rum med kalkmaling, så har hun sidenhen kastet sig ud i endnu et gør-det-selv projekt. Hvis du følger Julie på Instagram så ved du, at hun selv lavede de flotteste vægge i stuen, og nu har hun lige færdiggjort gangen/entréen. Til entréen brugte Julie den lækre indfarvede spartelmaling fra Jotun. Hun valgte specifikt Minerals Revive fordi denne spartelmaling, kan udglatte strukturforskelle i underlaget. Den er dermed et oplagt valg ovenpå eksempelvis savsmuldstapet eller glasvæv.   

Minerals i Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Lady Minerals i farven Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Det er altid spændende at følge med i, hvad vores kunder kaster sig ud i af spændende gør-det-selv malerprojekter. Derfor har vi spurgt Julie om nogle af de ting, som mange måske går og overvejer, hvis de selv gerne vil i gang med et malerprojekt - måske med Minerals eller Minerals Revive?  

 1. Julie hvilke overvejelser havde du, inden du gik i gang med at male henholdsvis stue og entré?
  Da jeg bor til leje og har savsmuldstapet, var den første tanke egentlig "bare" at forskønne og pynte lidt på lejligheden. At resultatet så endte så fint, havde jeg ikke set komme. Jeg er meget begrejstret for især Revive, der faktisk går ind og dækker tapetet fuldstændig. Havde jeg boet her, ejet lejligheden, er jeg nu kommet i tvivl om jeg overhovedet ville have brugt kræfter på at skifte tapet og fået lavet helt glatte vægge. Både kalkmalingen og Revive dækker det, og giver tilmed varme og en råhed, jeg synes klæder de ellers meget herskabelige rammer, som vi bor i; en dejlig kontrast!

 1. Hvordan vælger du farver til dit hjem, og hvor finder du inspiration til valg af farver?
  Jeg fascineres altid af dem, der kan bruge stærke farver i sit hjem, men når det kommer til at skulle vælge farver herhjemme til, så drages jeg af jordfarverne. Hvis der sker for meget, bliver udtrykket hurtigt rodet. I vores lejlighed smelter rummene sammen, der er kig fra stue og helt ind til børneværelset selvom der både er et kontor og en stor spisestue i mellem. Det gør, at jeg har brug for farver der harmonerer, fordi så mange rum skal spille sammen. Jeg dykker meget ned i Jotuns farvekatalog, da jeg synes, at de virkelig formår at finde tendenserne og de helt rigtige farver.

 2. Synes du, at et malerprojekt er noget, som de fleste kan kaste sig ud i?
  Bestemt! Altså jeg har malet både spisestue og entre/fordelingssgang helt selv. Uden hjælp fra manden, der (desværre :-D) nedlagde veto, og mente, at det var mit projekt. Og det var det jo egentlig også, så helt fair. Det tog tid, men jeg synes det er så hyggeligt, og jeg elsker at se, hvordan rummet langsomt forandres (til det bedre) med maling. Så jeg vil våge at påstå, at alle kan kaste sig ud i det, bare de har remedierne til det og en god høj stige, hvis der er højt til loftet.

 3. Hvordan var det, at male med henholdsvis Gjøco Kalkmaling og LADY Minerals Revive fra Jotun?
  Det var fedt, men hårdt. Især Minerals der skal males med en forholdsvis lille pensel, hvis man, som jeg, vil have meget spil og struktur i væggen. Men det hele værd! Revive var jeg virkelig overrasket over, hvor nemt det var at arbejde med. Især fordi det inden, jeg gjorde brug af spartlen, kunne males med malerrulle og fordeles på hele overfladen først.

 4. Hvad har været det bedste ved projekterne?
  Det bedste har været at se, hvordan rummene totalt har forandret sig, uden at jeg har puttet nye møbler ind. Vi kom fra en lejlighed på 90 kvadratmeter og til en på 160 og selvom jeg nu ikke synes der manglede mange møbler, da jeg godt kunne lide luften de nu fik omkring sig, så har farver på væggene virkelig gjort tricket. Rummene samles og så synes jeg at det er fedt, hvordan de nu også snakker sammen fordi jeg har valgt farver, der klæder hinanden. 

 5. Er du positivt stemt overfor flere gør-det-selv projekter i fremtiden?
  Det kan jeg vist ikke løbe fra ;-) Næste projekt er min datters værelse og efter jul står den (måske) på køkken renovering eller opdatering.

 6. Hvordan har din oplevelse med Malgodt.dk været?
  Den har været virkelig god. God service og vejledning, og så synes jeg, at det var fedt at kunne se videoerne om, hvordan Minerals og Revive bruges, før jeg selv kastede mig ud i det, da det alligevel er en anelse anderledes end bare at male med almindelig maling. 

Overvej hvad du selv kan lave, og hvad du skal have hjælp til

Vi anbefaler naturligvis altid, at man ikke gaber over mere end man kan tygge. Med det mener vi, at man skal være realistisk omkring egne evner. Hvis der er tale om et større håndværker projekt eller en stor renovering, så kan det godt betale sig, at få lidt hjælp i ny og næ. Dog kan man nå rigtig langt med motivation og lidt research (husk at vi løbende poster trin-for-trin guides på vores Youtube kanal). Du kan blandt andet finde en guide, på hvordan du maler med Minerals eller Minerals Revive på vores Youtube kanal

Første projekt
Julie´s første projekt var at male stuen med Gjøco Kalkmaling i farven 10580 Soft Skin. Du kan se forvandlingen i billeder nedenfor: 

Minerals i Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Lady Minerals i farven Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Minerals i Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Lady Minerals i farven Soft Skin

Farve: Soft Skin hos @juliewp
Malet med Gjøco Kalkmaling

Andet projekt

Julie´s andet projekt var en fornyelse af entréen. Hertil blev brugt Jotun LADY Minerals Revive i farven 10961 Raw Canvas samt Jotun Supreme Finish i samme farve til træ og paneler. Du kan se forvandlingen nedenfor i billeder: 

Før billede

Før billede
Malet med Lady Minerals Revive

Raw Canvas

Farve: Raw Canvas hos @juliewp
Malet med Lady Minerals Revive

Raw Canvas

Farve: Raw Canvas hos @juliewp
Malet med Lady Minerals Revive

Raw Canvas

Farve: Raw Canvas hos @juliewp
Malet med Lady Minerals Revive

Malertape 38 mm x 50 m

35 DKK

Afdækningsplast 25m x 2m

39 DKK

Jotun Lady Minerals Kalkmaling

649 DKK