Brug for hjælp?     42 618 618

Indretningsarkitektens leg med farver på vægge

Pure Color

Farve: Chloe Day Dream
Malet med Gjøco Supermat 

Nynens stue

Væg: Varm Lin
Malet med: Gjøco Supermat

Farver

Når det drejer sig om at vælge farve til hjemmet, så er mange personer tøvende og en anelse tilbageholdende. Det er særligt tilfældet, hvis der er tale om en modig farve. Der er dog rigtig mange mennesker, som alligevel kaster sig ud i et gør-det-selv maler projekt. Det er også sjældent at vi støder på personer, som har fortrudt valget.  

Vi er personligt helt pjattet med farver - også de modige. Derfor har vi spurgt Nynne, fra @nynnesdagbog_, hvad hun mener om farver. Nynne er indretningsdesigner og udpræget farveentusiast!.

Så hvad siger eksperten ...

Bør man være nervøs for at male en væg i en farve, hvis man ikke har prøvet det før?

Nej, det synes jeg på ingen måde. Mit motto er, at man altid kan male det hvidt igen. Man kan altid vende retur eller male om. Så det er intet problen, hvis usikkerheden ligger i hvorvidt man nu har valgt den ”rigtige” farve.

Jeg mener at ALLE kan male. Husk blot at få dækket godt af med tape i kanterne og evt. mal med hvid i kanterne. Heldigvis findes der så mange DIY videoer, der nemt kan guide en igennem de forskellige steps, når man skal i gang med at male. Ellers synes jeg, at Malgodt.dk har en fantastisk service. De er så dygtige til at guide folk, der måske er lidt på udebane. Det eneste sted hvor jeg kan se at det kan gå galt, er hvis malingen er for billig. Så er det altså ligegyldigt hvor god eller ”dårlig” du er til at male.

Hvad er dit bedste råd, hvis det er 1. gang man skal male en farve?

✓ Gør dig nogle overvejelser ift. om det er et mørkt eller lyst rum, du skal male.

✓ Spørg gerne din farvehandler om hvilken slags maling du skal bruge. Eksempelvis om du skal bruge træmaling, om der skal være glans i eller om du skal bruge vådrumsprodukter. 

✓ Køb noget godt udstyr. Det gør det hele nemmere og sjovere, og man får mod på mere.

Hvad synes du er det bedste ved Lady Pure Color?

Lady Pure Color er UDEN tvivl min yndlingsmaling. Da malingen kom på markedet, var jeg helt solgt. Det udtryk, som malingen har, er helt unik da malingen har den her helt matte/støvet finish, som er super trendy i norden. Der er intet genskin, og malingen står smukt hver gang man bruger den. Den helt store bonus er, at malingen er næsten vandafvisende. Det betyder virkelig meget i en moderne familie eller i et showroom. Det betyder også at malingen er meget holdbar. ELSKER alt ved den maling.
 

Hvor tit maler du selv derhjemme?

Uhhhh, jeg maler så ofte jeg kan – mine vægge har højst den samme farve ét år ad gangen. At male, og se resultatet for mig, giver mig masser af velvære og nye spændende rum. At male er ikke dyrt kontra at skifte hele stuen ud med nye møbler. Maling kan så meget, tænk ud af boksen og mal måske kun loftet – din dørkarm eller din radiator. Det kan måske også blot være et møbel.

 

Hvilken farve skal du male med næste gang?

Jeg får ny lejlighed igen igen igen her i maj måned. Der skal jeg helt sikkert lavet noget fint. Jeg ved aldrig på forhånd hvad jeg vil have. jeg skal være i rummet og mærke energien og hvad der føles godt. Nu er jeg jo en colorful girl, så jeg sætter helt sikkert flere forskellige farver sammen. 

Malertape 38 mm x 50 m

35 DKK

Afdækningsfilt 1x10 m

99 DKK

Gjøco Supermat Rum 01

439 DKK