Brug for hjælp?     42 618 618

Alt du bør vide om microcement

Microcement er en meget populær overfladebehandling til vægge og gulve. Det er et enormt stærkt materiale, som er let at påføre - og så har microcement en vandafvisende overflade. Det betyder, at du kan bruge microcement på eksempelvis badeværelset (ikke i selve vådrumszonen!) og at du faktisk kan bruge det direkte ovenpå fliser/klinker. Microcement er dermed genialt, hvis du gerne vil skjule klinkerne/fliserne på badeværelset eller i bryggerset, på en nem og forholdsvis omkostningsfri måde. Læs med nedenfor, og bliv klogere på hvad microcement er for en størrelse!

Microcement på væggen

Microcement på væggen 
Spartlet med Mira Microcement

Mira Microcement

Microcement skal påføres med en spartel
Spartlet med Mira Microcement

Hvad skal du være opmærksom på ved microcement?

Du kan ikke bruge microcement i selve brusekabinen (dvs. i selve vådrumszonen). Derudover vil vi anbefale, hvis du bruger microcement i et vådrum, at du bruger en gulvlak ovenpå microcementen i stedet for topcoaten. Såfremt du bruger microcement i et rum som ikke er vådrum, så er topcoaten at foretrække. Du skal desuden være opmærksom på, at brugstiden på produktet er ca. 20 min. Der findes to versioner af Mira´s microcement. Den ene version er til vægge, og den anden version er til gulve. Versionen til vægge kan selvsagt ikke bruges på gulvet. Vi forhandler kun versionen til vægge. Du kan få Mira´s microcement i 6 flotte og tidssvarende farver. Desuden skal du være opmærksom på, at når du har blandet microcementet (se nedenstående afsnit) så har du kun ca. 20 min til at påføre produktet. 

Microcement på fliser (og andre underlag)

Det helt fantastisk smarte ved microcement er, at det har en enorm god klæbeevne. Det betyder faktisk, at du kan bruge microcement ovenpå de fleste underlag. Du kan eksempelvis bruge microcement ovenpå glas, mur, fliser/klinker, gips m.m. Den helt store gevinst, ved microcement, er at belægningen kan påføres direkte ovenpå fliser/klinker. Det vil sige, at du slipper for at fuldspartle fliserne og/eller banke dem ned. Det har en kæmpe betydning i forbindelse med renovering af eksempelvis badeværelse eller bryggers. For det første er det meget bedre for pengepungen, i og med at fliserne ikke skal fjernes først. Derudover er det mere tidsbesparende, og giver et meget populært, trendy og unikt betonudtryk.

Microcement er let at anvende - og giver et super flot resultat

Det er ret nemt at arbejde med microcement. Du skal selvfølgelig altid sørge for, at underlaget er grundigt afrenset. Selve microcementmassen kan, som skrevet tidligere, påføres direkte ovenpå afrensede og tørre klinker/fliser. Underlaget, som du skal påføre microcementet på, skal være fast, tørt, fri for støv, fedt og løse partikler. Eventuelt skal underlaget ruslibes inden du påfører microcementet. Når underlaget er klargjort og tørt, skal du grunde. 

Hvis underlaget er sugende skal du, inden du spartler med microcementet, grunde med 4170 Decor Primer. Denne primer er specielt udviklet til Mira´s microcement, og skal bruges på sugende underlag. Sugende underlag vil eksempelvis være en pudset væg, beton eller spartel. Primeren skal fortyndes 1:3 ved sugende underlag (eksempelvis letbeton og porøs puds) og fortyndes 1:2 på mere faste underlag (eksempelvis støbt beton og spartel). Du fortynder primeren med rent vand. Vær dog opmærksom på, at denne primer ikke skal påføres, hvis du skal bruge microcement ovenpå fliser/klinker.

Nu skal du i gang med at spartle microcementet på. Du har kun ca. 20 minutter, fra du har blandet microcementet, til at påføre det. Microcementet skal blandes op med vand. Et sæt på 3 kg skal blandes op med 0,8-0,9 liter rent vand. Massen skal omrøres langsomt med et piskeris på en boremaskine. Omrør indtil massen er helt ensartet. Du skal spartle microcementen i en lagtykkelsen på omkring 1-2 mm. Du spartler 1-2 lag eller indtil du er tilfreds med udtrykket. Hvis du gerne vil give endnu tredje lag, så kan du sagtens gøre dette efter ca. 6-12 timer. Du skal selvfølgelig altid overholde tørretiden mellem lagene. 

Microcement på væggen

Microcement på væggen 
Spartlet med Mira Microcement

Til sidst giver du en omgang 4720 Decor Topcoating. Denne topcoat påføres med en korthåret rulle eller en pensel. Du skal påføre denne topcoat i et jævnt, ensartet og tyndt lag. Overfladen vil se “våd” ud ved påføring, men tørrer op i løbet af 2-3 døgn. Når topcoaten er tør, vil den ikke se “våd” ud mere. 4720 Decor Topcoating bruges for at beskytte microcementet, så væggene/gulvet bedre kan tåle vand og rengøring.

Før billede

Microcement på væggen 
Spartlet med Mira Microcement

Mira Microcement

Microcement på væggen
Spartlet med Mira Microcement