Brug for hjælp?     42 618 618

Sådan laver du en FäRG væg.

FäRG indfarvet spartelmasse

Har du hørt om FäRG? Eller måske du har hørt om indfarvet spartel? FäRG er indfarvet spartelmasse, som giver den flotteste strukturerede væg. Ikke nok med at indfarvet spartel er super flot, så er det faktisk også meget nemt at lave selv. Har du brug for en guide, eller er du bare blevet nysgerrig på FäRG, så kan du se hvordan Kresten laver en FäRG-væg her på hjemmesiden. Du kan også se en videoguide på FäRGs egen hjemmeside.

FäRG er blevet et utrolig populært produkt, fordi produktet giver dine vægge et lidt mere råt og rustikt look. Den indfarvede spartelmasse giver struktur og små farveforskelle, som giver dine vægge et super cool udtryk - lidt Newyorker-lejlighed stil.

FäRG

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG

FäRG i Fjord

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG 

Inden du går i gang

Inden du begynder at spartle, skal du sikre dig, at overfladerne på væggen er tørre, faste og rengjorte for snavs og fedt. FäRG kan anvendes ovenpå langt de fleste overflader. Du kan eksempelvis bruge FäRG ovenpå puds, savsmuldstapet, glasvæv, filt m.m. Overfladen skal bare være fast og bæredygtig, så spartelmassen kan sidde fast.

Imens du spartler med FäRG

Spartelmassen fra FäRG påføres på hele væggen ved 1 lag og meget gerne i et lidt vildt spil og det kan desuden være en god idé, at bruge 2 størrelser spartler til at påføre med. Det giver en mere tilfældig struktur, hvilket fremhæver det rå udtryk ved FäRG. Derfor behøver du heller ikke bekymre dig om små ujævnheder eller overlap - det gør bare udseendet mere råt. Når du har påført første lag FäRG, så skal væggen tørre i 24 timer. Efter første lag er tørt, kan du vurdere om der er nogle små ujævnheder og/eller luftbobler som du vil fjerne. Det kan gøres med din rene spartel (du skraber simpelthen bare på områderne med spartlen). Alternativt kan du bruge sandpapir til at let slibe områderne.

FäRG

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG

FäRG i Fjord

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG

Andet lag FäRG

Når du påfører andet lag FäRG, kan du lægge et lidt tyndere lag på. Det er okay at du, nogle steder, kan se første lag igennem det andet lag. Det fremhæver ujævnheder fra første lag, og det kan komme til at se super flot ud. Husk at du er chefen, og det er dig der bestemmer hvordan din væg skal være. Husk også at der ikke findes 2 ens FäRG-vægge, og det er en kæmpe del af charmen og udtrykket.  

Påføringstemperaturen skal være min. +10° C

Når du har spartlet

Når du har spartlet det andet lag FäRG på, skal du vente 16-24 timer før du kan slibe væggens overflade. Du skal kun slibe let på overfladen i cirkelbevægelser og meget gerne med sandpapir i korn 180-240 på en slibeklods. På den måde får du fjernet forhøjninger, spartelklatter, kanter m.m. Du må endelig ikke slibe din væg for meget, da du kan risikere at væggen bliver for ensartet, og dermed mister sin FäRG charme!

FäRG

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG

FäRG i Fjord

Farve: Fjord
Spartlet med FäRG & forseglet med FäRG forsegler

Forsegling

Når du har slebet og børstet støvet væk med en kost, er du klar til at give væggen en omgang FäRG forsegling. Forsegleren er designet til at skulle rulles på med en korthåret malerrulle. Du skal bare hælde FäRG forseglingen over i en rullebakke og så begynder du ellers bare at rulle forsegleren på væggen.
Vi vil anbefale at du bruger rulle helt ud til kanterne, da du med penslen risikerer at arbejde forseglingen længere ind i spartelmassen. Det kan give et lidt mørkere resultat dér, hvor du har valgt at pensle forseglingen på. Når du har rullet hele væggen skal overfladen tørre i ca. 6 timer, og så er din nye flotte FäRG væg færdig.

God fornøjelse med dit FäRG-projekt! 

Du kan også se vores trin-for-trin videoguide i FäRG. 
Skab rå og moderne vægge med FäRG

Afdækningsplast 25m x 2m

39 DKK

FäRG Forsegling

199 DKK

FäRG Startpakke Samlet

459 DKK