Brug for hjælp?     42 618 618

Sådan træbeskytter du det udvendige træværk

Mange mennesker bliver forbavset over, hvor stor en rolle det udvendige træværk har, når det kommer til helhedsindtrykket af boligen. Det betyder mere, end man umiddelbart går og tror. En nymalet carport, havelåge eller et nymalet stakit vil gøre dit hus mere indbydende, hyggeligt og "ordentligt" at se på. Derudover vil træbeskyttelse gøre det udvendige træværk meget mere holdbart og slidstærkt. Så hvis du gerne vil have, at dit udvendige træværk kan modstå vind og vejr i mange år, skal du læse med nedenfor, hvor vi guider dig igennem processen trin-for-trin.  

Vores bedste råd til dig, der skal i gang med at træbeskytte

Når det drejer sig om træbeskyttelse, skal du huske at vejrforhold spiller en enorm rolle ift. hvor godt dit resultat bliver. Den bedste periode, at give sig i kast med at male stakit, er fra ca. maj til september. Den optimale temperatur er mellem 10 og 25 grader. Du vil desuden opnå det bedste resultat, hvis det ikke har regnet en uge forinden du begynder at træbeskytte. Du kan altid måle træets fugtindhold med en fugtmåler. Husk at det maks må være 15%. Du bør desuden tjekke vejrudsigten, inden du går i gang. Hvis vejret er for usikkert, dvs. at der kommer for mange små (eller store) byger i løbet af dagen, så bør du vente med at starte projektet. Malingen skal nemlig helst nå at tørre i et par timer, inden regnen kommer. 

Rens træet

Træet skal rengøres grundigt 
Rens med Skimmel-og Algefjerner

Slib træet

Giv træet en let slibning med sandpapir
Brug: sandpapir  

Du bør undgå at male i direkte sol. Solen vil få træbeskyttelsen til at tørre hurtigere, og du kan derfor risikere, at træbeskyttelsen ikke trænger ordenligt ind i træet. Det vil gøre træet mindre slidstærkt og modstandsdygtigt. Vi anbefaler, at du begynder at træbeskytte hen ad formiddagen. Så har solen haft mulighed for at skinne på træet. Dvs. at dug og fugt burde være væk. 

Sådan gør du 

Dit udendørs træværk er udsat for meget vind og vejr. Derfor bør du holde øje med, om nogle af siderne på huset, vinduerne eller stakittet måske skal have en behandling, inden resten af huset skal males. Her kan du læse, hvordan du forbereder og maler dit stakit. Start med at matslibe træet. Hvis der er løstsiddende maling eller andre ujævnheder, skal disse skrabes væk. Vi arbejder altid ud fra en glat og ensartet overflade, for det giver det pæneste og mest holdbare resultat. Sørg også for at eventuelle søm er banket helt ind i træet, og slib gerne kanter eller overfladen, hvis disse trænger. 

Vask nu dit træ. Du kan vaske af med male-, alge- eller murrens. Det vigtigste er, at du får fjernet alger, fedt, snavs og sporer. Hvis du ikke får dem fjernet, vil de gro under det nye lag maling. Efter du har renset dit træværk, skal du lade det tørre. Vi anbefaler at du lægger afdækningsfilt eller lignenden under dit træværk (inden du giver træet træbeskyttelse) for at beskytte jorden fra eventuelle sprøjt og/eller dryp fra pensel. Hvis dit  træværket er meget tørt eller afskallet vil vi anbefale at du grunder det først med en grundingsolie og derefter giver 2 lag maling. Du kan bruge en stor pensel eller malerrulle til de store overflader og en lidt mindre pensel til de små overflader.

Træbeskyttelse udvendig

Farve: Antracitgrå 
Malet med Gjcøo Supermax 

 

God fornøjelse med arbejdet :)