Brug for hjælp?     42 618 618
Maling og tilbehør leveret i hele Danmark

Sådan laver du en væg med indfarvet spartel

Her finder du vores videoguide i hvordan man laver en væg med indfarvet spartel.

Intro

FäRG er indfarvet spartelmasse som giver dine vægge et utrolig flot og råt udtryk. Alle farverne er inspireret af den skandinaviske natur, og for at det ikke skal være løgn, så er en FäRG-væg faktisk nem at lave selv. Kresten viser dig, i ovenstående video, hvordan du selv nemt kan påføre FäRG. Du kan også læse med nedenfor, hvor vi guider dig igennem trin-for-trin.  

Det skal du være opmærksom på

Du skal sikre dig, at væggen er tør, fast og rengjort for snavs og fedt. Du får det pæneste udtryk hvis overfladen er jævn inden du påfører FäRG. Du kan godt bruge FäRG ovenpå puds, savsmuldstapet, glasvæv osv., så længe du sikre dig, at overfladen er fast og bæredygtig. Vi vil også gerne understrege at du ikke kan finde 2 ens FäRG-vægge, hvilket er en kæmpe del af charmen og udtrykket. Husk derfor på at det er dig som bestemmer, hvordan din væg skal være, og hvordan udtrykket skal være. Påføringstemperaturen skal være min. +10° C.

Fremgangsmåde

Trin 1.

Du påfører spartelmassen i ét ensartet lag. FäRG skal påføres vådt i vådt, og vi anbefaler at du bruger 2 størrelser spartler til at påføre massen med. Det vil give en mere tilfældig struktur, hvilket vil fremhæve det rå udtryk. Lad første lag tørre i 24 timer. 
Efter at første lag er helt tørt, skal du i gang med andet lag FäRG. Det andet lag kan påføres lidt tyndere. Dvs. at det er helt i orden hvis du, nogle steder, kan se det første lag spartelmasse gennem det andet lag. Det vil fremhæve små “ujævnheder” fra det første lag som, igen, vil gøre udtrykket mere råt.

Trin 2.

Efter det andet lag FäRG har tørret i 24 timer, kan du vurdere de forskellige ujævnheder og “små fejl”. Hvis du synes at ujævnhederne er for tydelige, så tager du blot din rene spartel og “skraber” ujævnhederne af. Du kan også bruge sandpapir til dette trin. Nu skal du slibe hele overfladen let. Du sliber overfladen i cirkelbevægelser, og således fjerner du forhøjninger, spartelklatter m.m. Vi anbefaler ikke at du sliber din FäRG væg for meget, da væggen kan blive for ensartet og miste sin charme.

Trin 3.

Sidste trin er forsegling til din FäRG væg. Når du er færdig med at slibe, og har børstet støvet væk, påfører du forseglingen fra FäRG. Den skal rulles på med en korthåret malerrulle. Pas på at forsegleren ikke løber. Hvis det sker, så vi anbefaler vi at du har en klud klar.
Når du har rullet hele væggen skal overfladen tørre i ca. 6 timer, og så er din nye flotte FäRG væg færdig.

Det blev der brugt i videoen