Brug for hjælp?     42 618 618

Hjælp til valg af farver

Din bolig fortjener det bedste! Følg med i vores lille univers, hvor vi løbende opdaterer på farvetrends og de mest populære malinger. Hvis du er interesseret i indretning, design og farver, eller hvis du mangler inspiration til hvilke farve, din bolig skal males i, så er dette stedet at fordybe sig. 

Vi får mange spørgsmål omkring farver hver eneste dag. Ofte er det spørgsmål om hvilke farver, man skal vælge til sin bolig. Det kan også være spørgsmål om hvilke farvekombinationer, der passer bedst sammen. I vores inspirationsindlæg forsøger vi at give dig lidt inspiration til dit farvevalg. Vi håber derfor at du finder inspiration til farver, samt bliver opdateret på trends, malingstyper og naturligvis farver. 

Farver påvirkes af lys  Vælg den rigtige farve til boligen

prøvemal med farveprøver  Sæsonens trends

Skal din boligindretning spille max, er det en god idé, at du får skabt et farveskema, der definerer, hvilke farver og farvetoner du ønsker at anvende i din indretning. Her spiller farvevalget på boligens vægge og lofter en ekstra vigtig rolle. De er de mest synlige farver i hvert enkelt rum, og har derfor kraftig indflydelse på både stemning, lys og oplevelse af rummet. Læs vores guide til at finde farver i boligen, og bestil maling fra malgodt.dk i dag!

Farver har stor betydning for både vores humør og den oplevelse, som vi får af et rum. Er farverne lyse på gulve, vægge og lofter, opleves rummet som større, mere rumligt og mere lyst. Men er farverne mørke, føles rummet mindre, lavere og giver en mere mørk men også en – synes nogen – hyggeligere stemning.

Derfor er det vigtigt, at du tænker dig ekstra godt om, når du skal vælge farver til boligen. Særligt når det gælder farver til vægge og lofter, der jo oftest fylder mest rent visuelt i rummet.

Udforsk de fine grå farver  Fordyb dig i de blå farver

Udforsk de flotte Bordeaux farver  Læs meget mere om jordfarver

Vælg farvekategori eller farvetema

Når du skal vælge farver til din bolig, vil du sikkert gerne have, at der er en rød tråd, der går igen i alle dine rum. Eller at der er et særligt tema. Enten på tværs af rummene, eller så der er et helt unikt tema for hvert enkelt rum. F.eks. at du har et rødt værelse eller blåt værelse, som det kendes fra mange gamle herregårde.

Det kan også være, at farvetemaet er dikteret af f.eks. en bestemt farve på fodpaneler, døre eller andre elementer, der går igen i alle rum og værelser i boligen. Enten så den samme farve bruges over alt - og alle andre farver i hele boligen skal passe til den – eller så farven på f.eks. panelerne skaber en kontrast eller anden effekt til de øvrige farvevalg i rummet.

Farvetemaet kan også være dikteret af, hvad rummet bruges til. Eller hvem der bor i det. Klassikeren er børneværelset, hvor de blå nuancer og andre naturfarver oftest har overtaget på drengeværelset, mens det lyserøde og mere sarte farvevalg typisk vælges til pigeværelset.

Farveskema

Skal du sikre dig, at farverne i de enkelte rum, eller måske gennem hele boligen, passer perfekt sammen, skal du opbygge et farveskema. Det skaber overblik over de farver, der anvendes.

Farveskemaet viser de forskellige farver, som du ønsker at bruge sammen. Derved kan du nemmere sikre dig, at farverne spiller godt til hinanden, og der opstår den harmoni eller stemning, som du gerne vil have i det pågældende rum.

De fleste synes, de har en medfødt fornemmelse for, hvilke farver der passer godt sammen. Men lige som med f.eks. smage, kan der være stor forskel på, hvad den enkelte person i husstanden synes, ser godt ud.

Farvetoner

Farvenuancen eller farvetonen er en anden måde at variere og skabe stemning med farver. Ved at vælge lette eller lyse farvetoner, skaber du en lys stemning og et større rum. Mens kraftige, mørkere farvetoner gør du rummet mindre og stemningen mere mørk.

Vælger du f.eks. at have et helt rødt værelse, kan det gøres mere spændende og varieret ved at vælge flere forskellige farvetoner af rød. F.eks. en lys rød nuance til vægge og lufter, og en noget mørkere eller kraftigere rød farvetone til paneler, karme og eventuelt også døre.

Det kan skabe en meget spændende effekt, der samtidig er med til at understrege rummets dimensioner.

En anden mulighed er at lysne en mørk farvetone op ved at male en kant med en lys farvetone hele vejen omkring den mørke farvenuance. Eller vælge en helt hvid kant til en meget mørk farve eller farvetone. Derved får den mørkere nuance en lys indramning. 

Det modsatte valg kan også bruges til at skabe kontrast eller dæmpe en meget lys farve, så væggen ser mørkere ud.

Farvekort

Det er langt fra alle væg- og loftsmalinger der kan tones i en hvilken som helst farve og farvenuance. 

Typisk er det sådan, at de enkelte malingserier kun kan fås i bestemte farver. Og tit skifter udvalget af farver fra år til år – eller hver gang produktserien bliver opdateret, MEN vi gemmer altid farverne fra ældre farvekollektioner så du altid kan få en farve du fx har bestilt for flere år siden.

Vil du have et overblik over, hvilke farver der er tilgængelige hos de enkelte producenter og deres forskellige malingserier, skal du have fat i deres farvekort. Lige her finder du farvekort fra stort set alle de malingproducenter vi forhandler!

Ved hjælp af farvekortene kan du se, hvilke farver du har at vælge imellem. På den måde kan du nemt finde ud af både de farvemæssige muligheder og begrænsninger hos de forskellige producenter. 

Brug farvekortet til at sammensætte de farver, du ønsker at bruge i din indretning. Eller find ud af hvilke malingsproducenter og -serier, der passer bedst rent farvemæssigt til det inventar, som farverne skal passe til.

Eller sammensæt dit farvekort af malinger fra forskellige produktserier og producenter, så du får de farver, du ønsker dig i din bolig. Vælger du denne løsning, er det vigtigt, at du sikrer dig, at de forskellige malinger kan bruges sammen – og har nogenlunde de samme krav til underlaget. Ellers kan der opstå en lang række forskellige udfordringer. Enten allerede under malerarbejdet, elle senere, når farverne skal friskes op.

Husk at det mest sikre er, hvis du bestiller en farveprøve og tester din farve derhjemme på væggen inden du bestiller den endelige maling.

Hvem er Malgodt.dk?

Hos Malgodt.dk er vi vilde med at male – og ved alt om maling. Så vil du være sikker på at foretage det rigtige valg af maling og farver, og ikke komme til at betale for meget for din maling, er det her, du skal handle.

Vi fører alle de kendte mærker, som du også kender fra byggemarkederne og farvehandlerne. Men vi kan sælge dem billigere, fordi vi kun har to fysiske butikker, og et tæt samarbejde med nogle af de største malinggrossister herhjemme.

Vælg mellem, om du vil bestille varerne online og hente dem i vores butik. Endelig kan du naturligvis også få din maling leveret lige til døren med PostNord eller Danske Fragtmænd. Se hvilke leveringsmuligheder du har på den enkelte vare.

Husk også at bestille pensler, malerruller, afdækning og andet tilbehør til dit malerprojekt, nu du er i gang. Så slipper du for at skulle handle flere steder, og kan nemt og hurtigt komme i gang med at male, så snart du har fået dine varer fra os.

Har du brug for hjælp til at male, pudse vægge op eller noget helt tredje, kan du med fordel også tjekke de mange informative guide-videoer ud på YouTube.

Så bestil trygt din maling hos Malgodt.dk allerede i dag. Vi hjælper dig hele vejen fra den første inspiration til færdigt arbejde.