Guideline til rækkeevne på vores epoxybelægninger (rene epoxyprodukter).
NB! Epoxybelægningens rækkeevne beregnes næsten altid i m2/kg og ikke pr. liter som almindelig maling. Som tommelfingerregel kan du regne med, at epoxybelægning rækker ca. 0,7 m2/kg pr. behandling.

Påføring af epoxybelægning med forskellig rækkeevne

En epoxybelægning skal både rulles på og spartles ud. Derfor kan der være meget stor forskel i forbruget. Forbruget kan variere fra et tyndere lag med rulle, hvor man kan få det til at række 2 kvm. per kg. Tager man derimod og spartler det ud, så det selv flyder ud og fylder mere - så vil man typisk have en rækkeevne på mellem 0,8 - 0,5 kvm. per kg. Det vl sige du bruger mellem 1,2 - 2 kg. epoxy per kvm. når man spartler det ud. Hvis du tager den fne tandspartel vi har og holder den i 45 grader, så svarer det til et forbrug på 1,2 kg. per kvm. det giver ca. 1 mm. i lagtykkelse. Man kan give op til 4-5 mm. i lagtykkelse, som er ca. 5 kg per kvm. Det er det maksimale. 

Eksempel på forbrug

Derfor kan et gulv på f.eks. 25 kvm. være alt fra 12 kg. til 50 kg. alt efter metoden det bruges til påføring og lagtykkelse. Det mest almindelige forbrug er ca. 40 kg. til 25 kvm.

Hvis du har brug for hjælp, så er vi altid klar på tlf: 42 618 618 , email eller i vores chat. Ved alle vores produkter finder du helt specifikt hvor meget de rækker til under "produktblad" nederst på produktsiden.

Opblanding af epoxy

Når du blander komponenterne sammen i de rene epoxyer (epoxybelægninger) har du ca. 20-30 minutter til at fordele epoxyen. Når du giver en epoxybelægning anbefaler vi det hældes ud på gulvet og fordeles derfra. Ved 20 grader har du så ca. 30 min. er det varmere har du mindre tid. Ligesom det også har en kortere brugstid hvis det står i spanden, da det generer varme. Så kan du komme ned på 10-15 min. derfor vil vi altid anbefale man hælder ud på gulvet og fordeler.

Evt. opdeling af epoxy

Vi anbefaler ikke du deler sæt op, men hvis du gør skal det vejes præcist af, ellers så vil det ikke hærde op, da den kemiske blanding skal passe.  Dvs. at vi anbefaler du bruger hele dit epoxysæt og hvis der er noget tilovers, så vil det størkne i spanden og kan ikke bruges til andet lag. Eks.: Hvis du har et gulv på 40 kvm. og vil give det 1 mm. lagtykkelse, så skal du bruge ca. 50 kg. pr. lag, da du bruger 1,2 kg. per kg.