Default Menu

Sådan maler du med kalkmaling fra Lady Minerals

Kalkmaling er utrolig populært, og det er ikke svært at se hvorfor. Kalkmaling har et super flot, mat og eksklusivt udtryk som passer perfekt ind i det moderne hjem. Vi får rigtig mange spørgsmål om, hvordan man maler med kalkmaling. Vi vil starte med at understrege at ALLE kan male med kalkmaling. Det kræver bare en anelse forberedelse. Blandt andet skal du være opmærksom på, at kalkmaling er tykkere end almindelig maling. Derfor skal kalkmaling trækkes meget ud. Vi har lavet en videoguide, som du kan finde på hjemmesiden, hvor Kresten guider dig igennem processen trin-for-trin.

Vi har her lavet en guide til dig, der skal igang med kalkmaling fra Lady Minerals.

Det første du skal gøre, når du skal i gang med kalkmaling, er at sikre dig at væggen er ren, tør, glat og ensartet. Du kan male ovenpå almindelig maling, tapet, kalkmaling eller rå væg (så længe du sørger for at grunde den først). Vi anbefaler faktisk altid at grunde, ved at give et lag almindelig vægmaling, særligt hvis du bruger kalkmaling, da den ellers vil suge rigtig meget og dit forbrug af kalkmaling vil blive større end nødvendigt. Når du går i gang skal du huske at røre malingen godt. Brug en facadepensel, som er bredere end en almindelig pensel. Desto større pensel, desto større bliver "mønsteret" i strøgene. Find facadepensler her!

Korte eller lange strøg? 

Når du begynder at male skal du trække godt i den tykke kalkmaling. Væggens udseende og udtryk afhænger af, om du bruger korte og bløde strøg eller lange og hårde strøg. Korte strøg giver et mere intens udtryk mens lange strøg giver en mere rolig effekt. Vores råd til dig er derfor at tænke over, hvilket udtryk du vil have på væggen. Så får du en ensartet væg - og det pæneste resultat. 

Farven vil fremstå meget mørkere mens du maler. Du kan dog tage det helt roligt, når kalkmalingen tørrer bliver den meget lysere. Nogen kan få kalkmalingen til at dække med et lag, andre skal bruge 2 lag. Som regel skal der 2 lag til, når man skifter farve. Du kan også vælge at lave første lag med malingen Lady Pure Color, som er en mat maling fra Jotun, der fås i de samme farver som Lady Minerals.

Må jeg holder pause undervejs? 
Du kan desværre ikke holde pause undervejs, når du maler med kalkmaling. Kalkmaling tørrer meget hurtigt og skal males vådt i vådt. Du skal derfor også være sikker på, at du ikke løber tør for maling undervejs. Så husk altid at have nok kalkmaling til at male hele væggen på én gang. Sørg også for at blande malingen fra dine malerbøtter sammen, således undgår du at man kan se nuanceforskelle fra de 2 bøtter med kalkmaling. 

Til Lady Minerals kan man få en Sealer, som gør overfladen mere hårdfør og overtørbar, hvis du f.eks. skal male et mere udsat sted, som i entréen eller på badeværelset.

God fornøjelse med din nye væg!

Du kan også se vores videoguide lige her

Her finder du kalkmaling!

1. lag med Lady Pure Color farven Form
Et lag Lady Minerals i farven Form
Væggen bliver langsomt lysere, som malingen tørrer.
Det færdige resultat med ét lag Lady Pure Color og ét lag Lady Minerals i farven FORM