Sandspartelmasse er et sandt vidundermiddel, når væggen skal gøres klar til maling eller tapetsering. Den fleksible spartelmasse binder på både gipsplader og murværk og gør det nemt at fjerne revner, buler, søm- og skruehuller og andre ujævnheder, der ellers ville skæmme det færdige indtryk. Se vores store udvalg af forskellige former for sandspartelmasse og læs mere om, hvordan du bruger den efter produktoversigten.
1,700 DKK
(Vejl. pris: 2,394 DKK , Spar 694 DKK - *alle priser er inkl. moms)
1,650 DKK
(Vejl. pris: 2,394 DKK , Spar 744 DKK - *alle priser er inkl. moms)
1,700 DKK
(*alle priser er inkl. moms)
1,700 DKK
(*alle priser er inkl. moms)
299 DKK
(Vejl. pris: 399 DKK , Spar 100 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
199 DKK
(Vejl. pris: 270 DKK, Spar 71 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
199 DKK
(Vejl. pris: 369 DKK, Spar 170 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
299 DKK
(Vejl. pris: 446 DKK, Spar 147 DKK - *alle priser er inkl. moms)
249 DKK
(Vejl. pris: 317 DKK , Spar 68.4 DKK - *alle priser er inkl. moms)
249 DKK
(Vejl. pris: 429 DKK , Spar 180 DKK - *alle priser er inkl. moms)
799 DKK
(*alle priser er inkl. moms)
499 DKK
(*alle priser er inkl. moms)
10 liter til
199 DKK
(Vejl. pris: 279 DKK, Spar 80 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
189 DKK
(Vejl. pris: 279 DKK, Spar 90 DKK - *alle priser er inkl. moms)
699 DKK
(Vejl. pris: 823 DKK , Spar 124 DKK - *alle priser er inkl. moms)
699 DKK
(Vejl. pris: 823 DKK , Spar 124 DKK - *alle priser er inkl. moms)
299 DKK
(Vejl. pris: 399 DKK , Spar 100 DKK - *alle priser er inkl. moms)
15 liter til
350 DKK
(Vejl. pris: 550 DKK, Spar 200 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
199 DKK
(Vejl. pris: 320 DKK, Spar 121 DKK - *alle priser er inkl. moms)
10 liter til
299 DKK(*alle priser er inkl. moms)
Når du skal vælge den rigtige sandspartelmasse til dit maling- eller tapetprojekt, handler det først og fremmest om, hvilken type væg spartelmassen skal anvendes på, samt hvilken type spartelopgave, der er tale om og hvilken form for rum opspartlingen skal foregå i.
Heldigvis er det nemt at finde ud af, hvilke af vores sandspartelmasser som passer til din opgave. Du klikker bare på Overflade-knappen over produktoversigten, og vælger den overfladetype der skal spartles. Så vises der kun de sandspartel-produkter, der passer til den valgte overflade.
Sandpartelmasse anvendes til at reparere små huller, revner og andre småskader på vægge, før de bliver malet eller tapetseret. Spartelmassen kan fås som enten gips- eller sandspatelmasse og kan købes enten færdigblandet, som dem du kan se her på siden, eller som pulverspartel der skal røres op med vand.
Fordelen ved at bruge sandspartelmasse frem for gipsspartelmasse er, at sandspartelmassen er rørt op med fint sand. Sandet modvirker, at spartelmassen synker sammen, når den tørrer. Det gør den nemmere at spartle med og betyder, at du kan klare dig med færre genspartlinger, før væggen er klar til videre behandling.
Sandspartelmasse har også den fordel, at den kan anvendes på både gipspladevægge, betonunderlag, pudsede vægge og murværk, hvor gipspladespartel giver det bedste resultat, når den anvendes på gipsvægge.
Sandspartelmasse fås i forskellige kvaliteter. Her bruges den fine sandspartelmasse primært til fuldspartling, mens den grove sandspartelmasse er særligt velegnet til at opspartle mindre skader og revner med.
Den mest almindelige anvendelse af sandspartelmasse er opspartling af en nyopsat gipsvæg. Her skal både samlinger, skruehuller og eventuelle småbuler og andre skader, der er opstået under opsætningen, spartles ud, inden du kan sætte f.eks. glasvæv op på væggen og male den.
Start med at sætte armeringsstrimler hen over alle samlingerne på gipspladevæggen. Det forstærker samlingen og gør det lettere at fjerne sporene efter samlingen på den færdige væg. Eventuelle ujævnheder omkring samlingerne spartles derefter op.
Gå nu væggen efter og kom sandspartelmasse hen over alle skruehuller og andre steder, hvor der er buler, synlige spor efter samlingerne eller andre ujævnheder. Er der mange skader, huller og revner, kan du overveje at fuldspartle væggen efterfølgende. Men er det kun småting, der kræver spartelmasse, bør du gå efter kun at spartle på de pågældende steder.
Når spartelmassen er tørret op, sliber du den efter med sandpapir, så de spartlede steder kommer i niveau med resten af væggen. Brug eventuelt en ”giraf”, så du kan nå at spartle hele væggen, uden at skulle op på en stige.
Gå derefter væggen over på ny og spartel op de steder, hvor det er nødvendigt. Gentag denne proces indtil væggen er helt plan og jævn. Først når væggen er hel jævn og glat, bør den grundes med en mikrodispers. Derefter kan der opsættes tapet eller sættes glasvæv op og males på væggen.
Skal du spartle væggen i en vådrumszone, skal du sikre dig, at du får købt en vådrumsspartelmasse. Så er du sikker på, at spartelmassen ikke suger fugt og forhindrer, at der kan trænge vand ind i væggen.
Den særlige vådrumsspartelmasse kan anvendes både til fuld- og pletspartling og kan bruges både på almindelige pudsede vægge og oven på vådrumsgipsplader.
Nu ved du, hvordan du bruger sandspartelmasse og hvilken spartelmasse du skal vælge. Rul nu op på siden og find den spartelmasse, der passer til lige præcis din opspartlingsopgave.
Har du yderligere spørgsmål om sandspartelmasse og hvordan du anvender den i praksis? Så brug chatboksen her nederst på siden, besøg os i vores butik i Århus eller mail eller ring til os. Adresser og telefonnummer finder du her nederst på siden.